17-3-2019

Afgelopen donderdag (14 maart) werd de 73e algemene ledenvergadering gehouden.

Naast de gebruikelijke agendapunten, was er ook aandacht voor een jubilaris. De heer Rut Pessers is al 60 jaar lid van onze vereniging. De zilveren en gouden clubspeld zijn dus al in zijn bezit.

De penningmeester hield een korte toespraak en overhandigde een cadeau.

De komende week wordt er hoog water verwacht. Naar verwachting komt het terrein onder water te staan, dus zijn vanmiddag enkele bestuursleden naar 't Stukske geweest om de vlotten vast te leggen.

Mocht je de waterstand willen volgen, dan kan dat hier

23-3-2019

De kop is er af; de vlotten liggen weer in het water. 3 April komen de wagens, 6 april gaat de haven open.

We kunnen nog wat hulp gebruiken op 3 april (zetten wagens), 4 april (poetsen wagens) en 6 april (opbouwen haven).

Informatie/opgeven bij de secretaris.

24-3-2019 Van onze speciale verslaggever

IT GOET AON ! Met de turbo-wikkel-tol.

It giet aon. Op 23 maart is de 185 meter lange steiger van WSV de Bergse Maas weer te water gelaten (zie foto).

Het eerste begin van een lang, warm, winderig en schier eindeloos vaarseizoen. In het mooiste haventje van het Westelijk Halfrond.

De steiger-te-waterlating wordt steeds verder geautomatiseerd. Dank zij (al wat langer) de hijskraan en (sinds nu) havencommissaris Peter Stevens. Die laatste heeft ervoor gezorgd dat het knippen van de vaten-spanbanden voortaan procesmatig verloopt. Met behulp van zijn spanband-turbo-wikkel-tol.

Moesten vroeger twee lange ijzeren pennen de grond worden ingejenst en dienden de spanbanden handmatig in grote lussen om die pennen te worden gedraaid voor ze op de goeie lengte konden worden afgeknipt; nu worden ze machinaal op maat gewikkeld. Zonder dat die spanbanden – dat was eerst wel altijd het geval - als wokkels gaan krullen. Das Hendig ! En: Je snijdt je nooit meer in de vingers. Nondeju, wat was dat gemeen spul…

De wikkel-tol is door de voorzitter van WSV de Bergse Maas officieel in gebruik gesteld (zie foto).

En Peter Stevens ontving, namens alle leden van de vereniging, de 't Stukske Innovatie Award 2019 (zie foto).

En eeuwige roem !

Wa dochte gai, nou, ja, dan hedde nix….